Framtidsplaneten – en tankeväckande resa in i våra framtida liv

Inför ett 60-tal intresserade MiM:are på World Trade Center berättade framtidsspanaren Johnny Sundin med stor entusiasm (och skönsång) om nya, innovativa trender i omvärlden. En omvärld som är i ständig förändring och där det gäller att ligga steget före.

Unitasking ersätter multitasking

Sundins snabba spaningar visar att nästan allt redan idag är möjligt att göra rent tekniskt. Samtidigt som vi ser en trend mot att utveckla robotar och artificiell intelligens så finns det också en strävan mot att leva i nuet, att andas, gå på yoga och uppleva naturen för att motverka stress. På arbetsplatsen praktiseras alltmer ”unitasking” istället för ”multitasking” för att bättre kunna fokusera. Och flera arbetsgivare investerar i så kallade ”nu-bubblor” – möbler där anställda kan få en stund för sig själva.

När det gäller ny teknik finns det mycket positivt att hämta, inte minst inom vården där välfärdsteknologin både kan förbättra livskvalitén för patienter och effektivisera personalstyrkan.

IMG_0036

#Allt är möjligt

Som till exempel ett världsmästerskap i undervattensishockey. Det låter ju till en början märkligt med fridykare som lirar en luftboll på undersidan av isen, men med undervattenskameror och sponsorytor i vattnet och en stor spridning i olika medier är trots allt potentialen enorm. Det gäller bara att leka med tanken och våga ta steget för att lyckas. Att se möjligheterna i ett positivt perspektiv. Det kan ju lika gärna gå bra!

Varmt tack Johnny för att du kom och hälsade på Marknadsföreningen i Malmö och förgyllde terminens sista Frukostklubb.

IMG_0084

Vill du skapa ett möte att minnas? Kontakta Johnny!

+46705302886

johnny.sundin@tankefabriken.se

www.johnnysundin.com