Malmö – I love you. En kärleksbomb träffar vår stad.

Paris, NY, Rio och Malmö. Städer som väcker känslor. David Carlson presenterade projektet Malmö – I love you för medlemmar i Marknadsföreningen i Malmö och Sveriges kommunikatörer. Här får du veta vad projektet handlar om och vad det ska uppnå!

En del av Cities of Love 

Malmö – I love you är en del av det globala initiativet Cities of Love. Man skulle kunna förminska det och säga att det handlar om en film. Men det är mycket mer än så. De kallar det för en rörelse. En rörelse som har skapat en plattform. En plattform som ger utrymme för folkets engagemang och i förlängningen pratar vi om samhällsnytta. Man samlar krafter och berättar om starka känslor.  

Malmö – den lilla, unga staden med de stora utmaningarna

I kommunen bor ca 300 000 invånare, varav hälften är under 35 år och en tredjedel är födda utomlands. Malmö stad stoltserar med 182 nationaliteter. Det är inte en vanlig svensk stad. Det skapar en dynamik, men också stora utmaningar som de flesta av oss är medvetna om. ”Vi är många som har en komplicerad kärleksrelation till Malmö”, berättar David. ”Målet med hela projektet är att sprida hopp och positivitet.”

Från Paris till Malmö, hur gick det till? 

2006 skapades den första filmen om Paris och bygger på en enkel idé; 20 distrikt, 20 regissörer och 20 kärleksmöten. Historierna vävs tillsammans till ett kollage av staden, längtan efter kärlek och mänskliga kontakter.  Efter Paris kom New York och Rio. Nu är det ett globalt, växande initiativ och i det närmsta kommer Berlin, Rotterdam och Shanghai att kärleksbombas. Hur hamnade Malmö här?

För tre år sedan var David Carlson i Sydkorea för att tala på en konferens. På plats var också Emmanuel Benbihy, skaparen av Cities of Love. David berättade om Malmö, och Emmanuel lät sig fascineras av berättelsen och staden. Det låter enkelt, men nu är projektet i rullning, och det är som sagt mer än en film.

Malmö – I love you är mycket mer än bara en film

Långfilmen planeras till 2020 och regissör är Helena Danielsson. David släppte också några kända namn som tackat ja, men inget är offentligt än. Under 30 månader som leder fram till filmsläppet skapas det mängder av aktiviteter. David berättar att de bland annat arbetar med olika berättarkoncept:

  • Unsung heroes. Berättelser om eldsjälar i staden. 2 filmer av 100 är gjorda och de handlar om Alexander Bica och Ali Eftekhari.
  • Wall of faces. Foton av hundratals malmöbor som kommer att användas på olika sätt.
  • Malmö stories. Berättelser i samma anda som Humans of NY.
  • Unexpected meetings. En pod där samtalen kretsar kring kontraster, rädslor, kreativitet och möjligheter. 

De skapar också andra aktiviteter i staden, som en facititator för initiativ kring kultur och kreativitet. Kompisfika, BigSlap VIP, fotbollsturneringar. Det finns inga gränser. 

Läs mer på https://malmoiloveyou.com

Har du också en komplicerad kärleksrelation till Malmö? Vad vill du bidra med för att skapa berättelsen om Malmö?

Text: Ulrica Fager, styrelsemedlem och grundare KUL Kommunikation.

 

Frukostklubben tar paus under sommaren, men är tillbaka i höst. Se våra kommande event här och anmäl dig redan nu!