Rekryteringsexperternas hetaste tips!

Mandly Search & Selection och Hammer & Hanborg är specialister på rekrytering inom marknad och försäljning som i fredags gav många ovärderliga tips -både för företag som söker ny personal och för de som just nu är på gång att söka sig vidare i arbetslivet.

-Just nu säger alla de företag vi ringer till i princip samma sak, att deras organisation håller på att genomgå en stor förändring. Så det är mycket som håller på att hända och många omorganiseringar. inleder Jenny Heffler på Hammer & Hanborg inför överett 60-tal intresserade MiM gäster.

20988989_10155652101888103_2783718356586877832_o

Personlighet viktigare än erfarenhet
För en lyckad rekrytering bör företagen tydliggöra vart man är på väg, så att man kan leta efter en kandidat som kan hjälpa företaget vidare, tipsar experterna. Och vill man ha en låg personalomsättning är det viktigt att hitta någon som kan stå för företagets värderingar, att få in rätt typ av människa – inte att hitta någon med rätt erfarenheter.
Intressant trendspaning
Det var också intressant att höra att vi just nu befinner oss i ett paradigmskifte där arbetstagare de närmaste åren kommer att arbeta mer i projekt där man hyr ut sin specialistkompetens, snarare än att man har fasta anställningar. Det har också kommit en hel del nya typer av yrkesroller, många med engelska titlar som ”Chief listening officer”, ”Story architect” eller ”Culture catalyst”.

3 heta tips från experterna till arbetssökare:

  • Prestationer före ansvar

Vi är väldigt dåliga på att förmedla om våra prestationer, vilket är viktigare än att lista vad vi har ansvarat för. Att man haft ett budgetansvar på si och så mycket säger inget om vad du faktiskt lyckats åstadkomma. Och vad har du egentligen lärt dig av dina misstag?

  • Berätta hur du ska bidra
    Beskriv hur du skulle kunna bidra till organisationen med dina tidigare erfarenheter. Tydliggör vad du tar med dig för erfarenheter som kan användas i din nya roll. Fråga vart företaget är på väg och berätta hur du aktivt kan hjälpa företaget att nå sin vision.
  • LinkedIn-tips
    Ju fler sökord på LinkedIn desto bättre och finns det dessutom någon som kan intyga dina kompetenser desto bättre.

Stort tack till Hammer & Hanborg, Mandly Search & Selection och vår fantastiska moderator Jonas Klevhag samt till alla er som kom och nätverksminglade på Clarion Hotel and Congress Malmö Live.

Kontakta MiM om du vill knyta kontakt till våra rekryteringsexperter.