Möt vår nya ledamot Nedeljka

Vem är du?

Jag heter Nedeljka Micic men många känner mig som Neda. Med rötterna i Bosnien och Hercegovina men bosatt i Sverige i mer än halva mitt liv har jag två kulturer i ryggen som gör mig stark och rik på många olika sätt. Entreprenörskap har alltid varit något jag brunnit för vilket underlättade valet av studierna så jag blev civilekonom.

Förutom ekonomi är resebranschen min stora kärlek så vid sidan av jobbet har jag i många år även drivit egen resebyrå. Så fort jag får några dagar ledig är jag ute på vift antingen på någon av Sveriges vackra vandringsled eller på en annan plats på jorden.

Vad jobbar du med?

Min karriär har präglats av mina intressen och min utbildning. Har jobbat på lite olika företag men längst var det på Almi Företagspartner Skåne som affärsutvecklare och finansieringsrådgivare i 11 år. Där fick jag dagligen njuta av att hjälpa små och medelstora företag på deras tillväxtresa och med deras utmaningar. Med den erfarenheten i ryggen kände jag mig stark att kunna komma på egna fötter och startade 2011 Progress4Business Sweden AB. I mitt företag hjälper jag företag med de utmaningar de här och nu upplever att de har, det kan vara ekonomistyrning, digital kundresa, handlingsplan för strategi och visionen framåt, internationell resa eller struktur för effektiv marknadsföring och försäljningsarbete.

I den andra delen av företaget erbjuder jag både e-learning och handledda kurser till företagare som behöver komma åt kunskapen på ett lättillgängligt sätt.

I min resebyrå Aktiva Dagar arrangerar jag aktiva resor för grupper och individer som vill ha mer än en bekväm solstol på sin resa.

Vad är din styrka inom näringslivet som du kan bidra med till MiM? 

Min stora passion och kärlek för företagare och deras kompetens gör att jag hela tiden försöker hålla mig uppdaterad om nyheterna och vad företagare har behov av. Att hänga med i bl a den digitala sfären är ett heltidsjobb, så genom att vara med i MiM kan jag både hjälpa fler att på ett enkelt sätt hålla sig ajour alla nyheter och hjälpa MiM att sprida det goda arbetet de gör. Detta speciellt till små och medelstora företag.

Genom mina uppdrag och tidigare anställningar har jag ett brett kontaktnät i näringslivet och har kännedom om både den offentliga som den privata sektorn.

Jag hoppas kunna bidra med att fler företag får veta att MiM finns och blir det självklara valet för mingel och nätverkande.

Varför MiM?

Jag har varit medlem i MiM tidigare och anser att de verkligen gör ett fantastiskt jobb med att hålla näringslivet uppdaterad om både nyheterna och allmän kunskap inom marknadsföring. Det är många företag som har behov av den kunskapen och jag hoppas kunna bidra med att dela kännedom om MiM till ännu fler.

Genom min delaktighet vill jag också kunna ge input och tips på vad näringslivet är i behov av just nu. På så sätt kan vi skapa relevanta och bra event med både kunskap och nätverkande kring just ämnet marknadsföring.