Tips på sommarläsning från MiM!

Nu är det snart dags att ta ledigt från jobb och koppla av i hängmattan. För dig som vill blanda deckare med mer matnyttigt läsande och kanske lära dig någonting nytt under semestern har vi här tagit fram några boktips!

Semester i all ära – men ibland behöver tankerötterna en utmaning även när man har ledigt. Kanske vill du passa på att utvecklas inom ditt yrkesområde eller bara ha inspiration för hur du kan jobba med ditt nätverk? MiM ger dig några boktips för sommaren!

 

Made to Stick av Chip Heath & Dan Heath

Made to Stick av Chip & Dan Heath

Klassiker som handlar om vad det är som gör att vi människor faktiskt kommer ihåg någonting. Vad är det som gör en idé minnesvärd? Bra att använda som utgångspunkt i sitt kreativa arbete, eller för dig som behöver få med dig kollegorna och vill att de minns vad du sagt.

Läs mer här

 

 

Contagious av Jonah Berger

 

Contagious av Jonah Berger

På samma tema som Made to Stick tipsar vi om Contagious som är ytterligare inriktad på kommunikation: hur utformar man ett koncept eller ett budskap som har förutsättningar att bli viralt? Guldkorn för dig som jobbar mycket med sociala medier.

 

Läs mer här

 

Never eat alone av Keith Ferrazzi

Never Eat Alone av Keith Ferrazzi

MiM:s favorit! Never Eat Alone ger dig tips på hur du kan skapa dig ett värdefullt nätverk – gärna innan du har behov av det. Här får du råd kring vad du ska tänka på, och hur du bygger varaktiga relationer. 

 

Do one thing every day that inspires you av Robie Rogge

Do One Thing Every Day That Inspires You av Robie Rogge

För dig som inte vill ha näsan i en bok hela semester men ändå få utlopp för kreativitet. Roliga skriv- och ritövningar som tar kort tid i anspråk – hemligheten ligger i frekvensen: en gång per dag för att boosta din kreativitet!