Möt vår styrelsemedlem Mattias Jerreström

Vem är du?

Mattias Jerreström – en småländsk östgöte som är inbiten Malmöbo (Bunkeflostrand) sen snart 30 år. Tre tydliga kapitel i yrkeslivet i form av 11 år i ledande roller inom försäljning i läkemedelsbranschen. 13 år som anställd managementkonsult och nu sedan 3 år egenföretagare inom managementkonsulting.

Mitt professionella rykte d v s vad andra säger om mig – “En genuin, drivkraftig och engagerad person som inspirerar med sitt resultatfokus och sin affärsmässighet”. 

En sann optimist och social kameleont som fungerar med allt och alla. Älskar att nätverka och träffa andra människor. I övrigt är de viktigaste ingredienserna i livet – familj, våra två Airedaleterriers, konsumtion av sport, träning (Check på 1 Svensk Klassiker), resor och husrenovering.

Vad jobbar du med?

Jag har grundat och driver med min kompanjon managementkonsultgruppen We Make It Happen. Vi utmanar, coachar och hjälper företag med exekvering, d v s få rätt saker att hända för att verkligen lyckas och nå nya resultatnivåer. Strategier, planer och mål har alla och det är ofta det lätta men att få det som är viktigast att hända är ofta det svåraste. 


Hur knyter du det till MiM?

Att verkligen se till att det händer saker är min styrka samt att jag älskar möten med människor, nätverkande och försäljning och det hoppas jag kunna bidra med. Viktigt att vi knyter samman försäljning, marknad och kommunikation då detta inte kan vara separata silos. Mitt fokus i MiM har blivit att arbeta med sälj mot företagsmedlemmar och partners.


Hur kom du i kontakt med MiM?

Har kanske en liten udda väg in till MiM. Hade aldrig satt min fot hos MiM innan jag kom in i styrelsen våren 2021. Såg en annons på Linkedin om att MiM sökte folk till styrelsen och då jag gärna har en del ideella uppdrag och styrelseuppdrag vid sidan om mitt eget företag så skickade jag in ansökan. Min kombination av säljare sen 30 år och en otålig själ gjorde att jag inte kan sitta still och vänta så efter någon vecka utan respons kontaktade jag valberedningen för att fråga ”vad händer?”. Träffade en likasinnad själ där och det sa klick och vips blev jag invald. Lite min devis ”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”.