Ett ljud säger mer än 1000 bilder!

Ljudet – skapar både känslor och affärer

Tidig morgon på Elite hotell med Frukostklubben den 29/9. En färgsprakande frukost för alla smaker står framdukad. Stämningen är varm och försiktigt pigg. Möten och samtal är i full gång när vi kallas in till morgonens Frukostklubb.

Vi hälsas välkomna av Josefin Strömbäck från Bauer media och som direkt ber oss att sätta på ögonbindlar. När ett sinne stängs av ökar närvaron av de andra. Öronen är på helspänn. Josefin spelar upp ljud. Och tystnad. Känslorna strömmar genom kroppen. När ljudklippet avslutas med barnskratt och kyrkklockor – livet och döden – är tårarna nära. Ingen i rummet är oberörd. Ljud väcker känslor. En melodi kan låta som ett minne. Eller som Josefin sa: ”En bild säger mer än 1000 ord, men ett ljud säger mer än 1000 bilder.”

Nästa man på scen är Tobias Hjelm från produktionsbolaget Streamline Studio. De arbetar med att sätta företags ljudprofil – eller ljudlogga. De börjar sitt arbete med kunden precis som många andra som arbetar med marknadsföring och kommunikation – vilken är målgruppen, vilken känsla vill ni förmedla osv. Tobias gav ett par exempel, ett av dem var ett ett spelbolag ville att deras kunder skulle förstå att det är ett svenskt bolag. Det var viktigt att komma nära kunderna, känna en gemenskap. Det togs fram en melodi med svensk text, och den har vuxit sig så stark att den sjungs på fotbollsarenorna. Vilken det är? Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag – känslan är alltid där… Se den på YouTube och sjung med … Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag – står vi enade här…

Samtalen och minglet fortsätter; vi är utan tvekan inspirerade och eftertänksamma!

Tack Bauer Media & Streamline Studio för ni besökte oss på MiM och TACK för hälsningen Gry, Anders med Vänner #mixmegapol!

Bauermedia