3 snabba frågor till Tova Lindberg

Analyticsdagarna är ett årligt återkommande event som har fokus på webbanalys. Vi har ställt lite frågor till Tova som är ansvarig för Analyticsdagarna i Malmö och Stockholm.

Hur startade Analyticsdagarna och av vem?

Analyticsdagarna startades för snart fyra år sedan. Det var två före detta Klarnapersoner som såg en uppåtgående trend kring kompetensdelning inom digitalisering. Där mätning för att öka användarkännedom och förbättra/ optimera sin marknadsinsats var ett av områdena. De skapade då Analyticsdagarna som kom att bli ett forum för både vinst och icke-vinst drivande organisationer, där man delar med sig av praktikfall, utmaningar och möjligheter kopplat till webbanalys. Vid starten var det stort fokus på vad webbanalys var och hur man implementerar det. Idag har data och analys blivit en central del för de flesta organisationer där majoriteten arbetar med det på ett eller annat sätt. Utveckligen går fort fram och intresset har ökat rejält det senaste året, vilket märks då fler inser nyttan av data och analys, nu handlar det mer om hur du optimerar och skapar maximal nytta kontra din insats.

Berätta lite om årets talare …

I Malmö gästas vi av talare både från Danmark och Sverige, där bland annat L’Oréal Köpenhamn kommer prata om hur de med hjälp av data och analys lyckats skapa mer relevant och effektiv annonsering, Google Köpenhamn om den komplexa kundresan som kallar efter nya sätt att mäta, Thule Group som delar med sig av hur man bygger en dashboard och hur man visualiserar datan för övriga medarbetarna för att få med de på tåget. Vi har även med oss en av förra upplagans mest omtalade talare från Stockholm, Momondo Köpenhamn, som talar om utvecklingen av data och utmaningarna inför framtiden.

Hur ser den framtida utvecklingen för Analyticsdagarna ut? 

Analytics växer inom flera områden, inom HR, datadrivna organisationer, big data etc. Redan i vår har jag satt upp en systerkonferens, www.rethinkhr.se, som handlar om HR Analytics. När det gäller digital marknadsföring och analys är det ett område som växer enormt, i princip alla organisationer idag samlar in data på ett eller annat vis, frågan är hur man analyserar och agerar på den för att skapa insikt och maximalt värde. Syftet med Analyticsdagarna är att skapa ett oberoende forum för kunskapsdelning inom Analytics och det är på den banan vi kommer fortsätta, kanske blir det ytterligare en ny stad till hösten.

Mer om Analyticsdagarna i Malmö den 30 maj:

När: 30-31 maj

Var: Malmö Börshus, Malmö

Pris: Ord.pris 5800

MiM nätverksrabatt: 1000 SEK (Rabattkod ”MIS2017”)

Program hittar du här >>

Boka din plats här! >>

Vid frågor om konferensen kontakta tova.lindberg@analyticsdagarna.se.