Syftet med ett syfte?  

Syfte, eller engelskans “purpose”, är ett begrepp som används flitigt inom näringslivet idag. Men dess komplexitet gör också att konceptet ofta missförstås. Syftet är grundläggande för företagets existens och beskriver hur organisationen bidrar till att lösa samhällets utmaningar på ett positivt sätt. Det vägleder agerande och beslut samt attraherar kunder, talanger och investerare.

På detta seminarium kommer vi att försöka förklara begreppet närmare. Vi kommer att beskriva hur man definierar och nyttjar sitt syfte på ett effektivt sätt, undviker så kallad ”purpose-washing” och använder varumärket strategiskt för att uppnå sina mål.

Du kommer också att få lära dig mer om de olika varumärkesparametrarna och hur de kan användas för att stärka er närvaro och attraktionskraft. Slutligen kommer vi att berätta om hur vi utvecklade Nelson Gardens syfte, varumärke och kommunikation.

Föreläsare:

Martin Behm, VD & Strateg

Martin är en etablerad varumärkesstrateg och en uppskattad föreläsare och talare. Han har arbetat med välrenommerade företag och varumärken på ledande kommunikations- och reklambyråer i över 20 år. Martin har en masterexamen i ”Globalization, Brands and Consumption” och har studerat Economics of Mutuality vid University of Oxford.

Vanja Johnson, Projektledare & Strateg

Vanja har en bakgrund inom beteendevetenskap och strategisk kommunikation. Hon är en förespråkare av kundcentrerat och hållbarhetsfokuserat värdeskapande. Genom att alltid sätta människan först för att förstå varumärkens utmaningar och möjligheter bidrar hon med handlingskraftiga strategier som stöttar varumärken genom omställningen. 

Make Thrive är en varumärkesbyrå med hållbarhetsfokus som arbetar i gränslandet mellan kommunikation, kultur och affär. Vi bygger medvetna och starka varumärken med en positiv påverkan på samhället.

Datum: 11 maj.
Tid: 07.30 till 09.00, föreläsningen börjar 08.00.
Plats: Folk Mat & Möten, Olof Palmes Plats 1, Malmö 
Anmälan: Anmäl er via länken nedan senast den 8 maj 

Frukosten är kostnadsfri för medlemmar i MiM, gäster betalar 250 kr inkl. moms via Swish på plats. Sista datum att anmäla sig är den 8 maj 2023. Vi tillämpar en no show-avgift på 250 kr om du anmäler dig och inte avanmäler dig senast 48h innan eventet.

Är du gäst till en medlem? Alla behöver anmäla sig via formuläret. Skriv namnet på medlemmen du är gäst till under “Övrig information”.

Frågor? Du kan alltid mejla info(at)mim.m.se om du undrar något!

Varmt välkommen!