Hur gör man mer av sin marknadsföring inhouse?

“Hur man gör om man vill producera mer av sin marknadsföring inhouse i stället för att gå till en extern reklambyrå?”

Fler och fler över hela världen väljer att ta fram marknadsförings- och kommunikationsrelaterat innehåll och material själva internt. 

Det är den digitala tekniken och med hur vi som både konsumenter och i vårt arbete söker och tar till oss information, som möjliggör och driver på denna globala utveckling. En del företag har stora avdelningar för detta som man kallar för sin inhousebyrå, andra har det mer som en integrerad del av det som marknadsavdelningen gör. 

Men hur många man än är och hur man än är organiserad och vad man kallar ”funktionen/arbetet” för, behöver man ha rätt processer och verktyg för att detta ska bli en lönsammare och effektivare lösning än att gå till en extern byrå. 

 Av Håkan Bodman får du höra om vad man behöver tänka om man från början vill bygga upp detta internt eller hur man gör för att göra den funktion man redan har att växa och kunna göra ännu mer ännu effektivare och mer kreativt. 

Håkan Bodman är managementkonsult på Inhouse AB, ett konsultföretag inom organisationsutveckling, rekrytering och konsultlösningar. Han har specialiserat sig på att hjälpa marknads- och kommunikationsavdelningar med att starta upp eller utveckla befintlig inhousebyråverksamhet, vilket han också håller utbildning inom i samarbete med Bonnier/Resumé. Håkan är även verksam som examinator vid IHM Business School och har tidigare undervisat vid Berghs School of Communication.   

Praktiskt om eventet

VAR: Folk Mat & Möten, Olof Palmes Plats 1, 214 44 Malmö
NÄR: Torsdagen 12:e oktober kl. 07.30-09.00
Vi avnjuter en god frukost, gott sällskap och top notch nätverkande.

Frukosten är kostnadsfri för medlemmar i MiM, gäster betalar 250 kr inkl. moms via Swish på plats. Sista datum att anmäla sig är den 9:e oktober. Vi tillämpar en no show-avgift på 250 kr om du anmäler dig och inte avanmäler dig senast 48h innan eventet.

Är du gäst till en medlem? Alla behöver anmäla sig via formuläret. Skriv namnet på medlemmen du är gäst till under “Övrig information”.

Frågor? Du kan alltid mejla info(at)mim.m.se om du undrar något!