Frukostklubben: På spaning efter den tid som kommer

All form av framtidsspaning måste börja här och nu, men många av de antaganden som görs om samtiden är tvivelaktiga. Om man misstolkar samtiden hur kan man då säga något om framtiden? Välkommen på en föreläsning som hjälper dig att se vad som händer i omvärlden och att utröna trender och mönster tydligare!

I den här föreläsningen beskriver Katarina Graffman och Jacob Östberg ett antal fenomen som är betydelsefulla i samtidskulturen – konsumtion, mainstream, hållbarhet, bubblor och äkthet. Utifrån denna djupare förståelse av tidsandan och hur vi människor verkligen är, kan vi se mönster och skönja det som komma skall.

Katarina Graffman är doktor i kulturantropologi, forskare, föreläsare och författare. Under två decennier har Katarina hjälpt företag att förstå konsumtionskulturen och människors beteenden.

Jacob Östberg är professor i reklam & pr vid Stockholms universitet där han forskar om konsumtionskultur med fokus på hur mening skapas i gränslandet mellan företagens aktiviteter, populärkultur och media, samt människors dagliga liv.

Katarina och Jacob är aktuella med boken ”På spaning efter den tid som kommer. Bubblor, skam och andra fenomen”. Författarna utkom 2018 med boken ”Vi är vad vi köper. Konsumtionskulturen är här för att stanna”.

Praktiskt om eventet

Frukosten är kostnadsfri för medlemmar i MiM, gäster betalar 250 kr inkl. moms via. Swish eller kort på plats. Sista datum att anmäla sig är den 17 augusti kl 23.30.

Är du gäst till en medlem? Alla behöver anmäla sig via formuläret. Skriv namnet på medlemmen du är gäst till under “Övrig information”.

Vi planerar för att anordna denna frukost som ett fysiskt event med max 50 personer totalt och enligt riktlinjerna vad gäller avstånd och matservering. De som inte får plats på frukosten på plats har möjlighet att anmäla sig till webinariet. Ändras riktlinjerna anpassar vi oss efter förändringarna.

Frågor? Du kan alltid mejla info(at)mim.m.se om du undrar något!

Vill du läsa mer om våra medlemskap? Klicka här!