Frukostklubben: Manipulation av sociala medier – så funkar det

Har du någon gång funderat på hur det kommer sig att fake news sprids så snabbt? Vilka mekanismer är det egentligen som gör att enkla budskap sprids så fort? Välkommen till en frukostklubb som handlar om hur informationspåverkan via sociala medier fungerar!

Sociala medier har under de senaste åren intagit en självklar plats i vår vardag som både informationsplattformar, sociala kanaler och nyhetskällor. Men trots att vi spenderar mer och mer tid på sociala medier är vår förståelse för hur plattformarna egentligen fungerar, vilka aktörer som finns där och hur enkelt det är att exploatera och utnyttja både användare och information väldigt låg.

Vi gästas av Henrik Agardh-Twetman, projektledare vid Institutionen för strategisk kommunikation på Lunds universitet, som arbetar med forskning och strategiutveckling i relation till desinformation, informationspåverkan och hybridhot. Henrik kommer prata om hur informationspåverkan via sociala medier fungerar och varför vi är så mottagliga för vilseledande information ur ett kognitivt perspektiv.

 

Praktisk information om eventet

Sista datum att anmäla sig är den 9 april kl 12:00.

Eventet är kostnadsfritt för medlemmar i MiM, gäster betalar 250 kr inkl. moms.

Som ideell förening strävar vi ständigt efter att vara en kostnadseffektiv organisation. Vid avbokning mindre än 48 timmar innan eventet eller vid no show debiterar vi 250 kr inkl. moms.

Är du intresserad av att bli medlem? Läs mer om våra olika medlemskap här.

Frågor? Du kan alltid mejla info@mim.m.se om du undrar något!