Frukostklubben – Mångfald ger ökad innovationskraft och lönsamhet


Välkommen till en morgon där vi lär oss mer om mångfald och inkludering på arbetsplatsen!
Mångfald och inkludering står högt upp på agendan hos många företag och organisationer. Forskning visar att mångfald går hand i hand med hög innovationskraft och ökad lönsamhet. Det blir även tydligare att mångfaldiga organisationer attraherar de vassaste medarbetarna. Detta ställer nya krav på alla individer i en organisation och inte minst på ledarna.

För att kunna dra nytta av den mångfald som finns, behövs det ledare och medarbetare som arbetar för att skapa en inkluderande organisationskultur. Det handlar om att olikheter tillåts och olika perspektiv välkomnas för att nå de gemensamma målen. Men hur går vi egentligen tillväga?

Fatimes bästa tips:
  • Jobba med frågan ordentligt innan ni kommunicerar den
  • Mångfaldsfrågan tillhör hela organisationen – inte bara en person
  • Mångfald är mer än kön och etnicitet
  • Utbilda medarbetarna i omedvetna fördomar – gärna kopplat till ledarskap, rekrytering och kommunikation
  • När något känns osäkert, ta in hjälp istället för att chansa

Mitt Liv arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Genom mentorskap, utbildning, rekrytering och vidgade kontaktnät vill man öppna dörrar för personer med utländsk bakgrund. Varje år går 1000 deltagare mentorprogrammet Mitt Livs Chans i hela landet. Mitt Liv har funnits i 10 år och samarbetar idag med nästan 70 företag bl.a. Axel Johnson, Danske Bank, H&M, Stena Fastigheter, Volvo Cars.

Kostnadsfritt för medlemmar i MIM, 250 kr inkl moms för gäster.

Sista anmälan den 2/5.

Varmt välkommen!

 

OBS! MiM tillämpar, precis som många andra arrangörer, en No Show-avgift vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 timmar innan våra evenemangs starttid. Denna avgift är 250 kr inkl moms och gäller för våra samtliga evenemang om inte annat specifikt anges.