Frukostklubben: Internet gör det omöjliga möjligt. Vad gör du?

Utvecklingen har aldrig gått så fort som nu, det är ett uttryck som vi förmodligen alla hört. Ofta med tillägget; ”och det kommer aldrig mer gå lika långsamt som det gör idag”. Och det kan vi skratta åt, eller vifta bort som historielöst nonsens, eller bara försöka ignorera. Men det är sant, och vi behöver förstå det på riktigt – för att göra gott och nyttigt av alla de konvergerande och exponentiella utvecklingsspår vi ser nu. 

Det handlar om robotar och ai, om gränslös kommunikation, om att bota döden, om rymdresor och allt annat som brukade vara science fiction, men som idag är en realitet. Det handlar om hur alla de hundra tekniktrender som Joakim Jardenberg bevakar varje vecka förstärker varandra och öppnar för nya utmaningar. 

Men framför allt handlar det om att se möjligheter. Att träna sin muskel av nyfikenhet och utforskande, att träna sense making, och att våga göra. 

Lyckas vi med det här ser det ljust ut, för planeten, för människan, för samhället och för ditt företag. Misslyckas vi… Well, då blir det inte så bra – men vi kan i vilket fall som helst aldrig skylla på någon annan. 
Den här föreläsningen kommer hjälpa dig se världen på ett nytt sätt, och ge dig verktygen för att göra framtiden till en bra plats. 

Om Joakim Jardenberg
Redan 1994 internetifierade Joakim Jardenberg Sverige, bland annat genom att starta upp aftonbladet.se, fixa ut resultaten från riksdagsvalet och ta plats redan på sidan 59 i boken ”De som byggde internet”. Numera är han senior rådgivare åt VD, styrelse och ledningsgrupp för några av Europas största företag, framgångsrik investerare i internetrelaterade startups och globalt anlitad föreläsare.

2019 hade han över 200 internationella resdagar, året efter såg det annorlunda ut… Så sedan april 2020 är den här rastlösa själen också VD för Get AI, ett regionalt näringslivsinitiativ som siktar på att bli ett globalt center of excellens för tillämpad AI. 

Han arbetar ofta med offentlig sektor och har bland annat varit rådgivare åt förre statsministern och Sveriges enda kommunala internetchef. 
Välmeriterad och erfaren internetveteran – men ändå lika nyfiken. Och fortfarande provocerande. Som en av hans uppdragsgivare, Google, uttryckte det: “I can assure you that you will learn something from working with Joakim. Even if it hurts.”

Praktiskt om eventet

VAR: Folk Mat & Möten, OLOF PALMES PLATS 1, 214 44 Malmö
NÄR: 07.30 – 09.00 Fredagen 1 oktober 2021
Vi börjar morgonen på bästa sätt med god frukost och gott sällskap men top notch nätverkande.

Eventet är kostnadsfri för medlemmar i MiM, gäster betalar 250 kr inkl. moms via. Swish plats eller faktureras i efterhand. Sista datum att anmäla sig är den 29 september kl.12.00. Vi tillämpar en no show-avgift på 250 kr om du anmäler dig och inte avanmäler dig innan eventet.

Är du gäst till en medlem? Alla behöver anmäla sig via formuläret. Skriv namnet på medlemmen du är gäst till under “Övrig information”.

Frågor? Du kan alltid mejla info(at)mim.m.se om du undrar något!

Vill du läsa mer om våra medlemskap? Klicka här!