LUNCHKLUBB: Moll Wendén – Fotografier, bild och rättigheter – juridik för kommunikatörer och marknadsförare

Fotografier, bild och rättigheter – juridik för kommunikatörer och marknadsförare

En bild säger mer än 1000 ord sägs det – desto större anledning att vara noggrann med de regelverk som fotografier och rörlig bild omfattas av. Samtidigt som bildmaterialet ökar i olika kanaler behöver man också vara säker på att man följer samtliga regelverk som rör marknadsföringsbudskap, upphovsrätt, immaterialrätt och personuppgifter. 

Under denna lunch kommer Stephanie Stensson och Simon Wilkens från Moll Wendén Advokatbyrå bland annat att gå igenom:

  • Fotografier och rörlig bild som personuppgifter – hur hanterar ni detta? 
  • Användning av andras produkter och varumärken i sitt bildmaterial
  • Upphovsrätt vid användning av fotografier/rörlig bild
  • Vilka krav ställs på framställningen av produkter i bild? 

Stephanie Stensson är advokat och har arbetat på Moll Wendén sedan 2017. Hon är specialist på tvistelösning, immaterialrätt och entreprenadrätt. 

Simon Wilkens är biträdande jurist och har arbetat på Moll Wendén sedan 2020. Han arbetar huvudsakligen med immaterialrätt, marknadsföring och IT, och är även specialiserad inom GDPR. 

Moll Wendén Advokatbyrå är en affärsjuridisk byrå i Malmö. På byrån arbetar specialister inom offentlig upphandling, entreprenad- och fastighetsrätt, M&A och bolagsrätt, arbetsrätt, marknads- och immaterialrätt samt tvistelösning. Klienterna är allt från myndigheter och offentlig verksamhet till medelstora företag och stora internationella koncerner.

Praktiskt om eventet

VAR: Folk Mat & Möten Olof Palmes plats 1, 214 44 Malmö Sweden
NÄR: Fredagen den 1 april kl. 11.30 – 13.00
Vi börjar på bästa sätt med god lunch och gott sällskap men top notch nätverkande.

Det erbjuds en hybrid variant av detta möte. Du kommer att kunna deltaga digitalt på företagspresentationensdelen av detta företagsbesök. En Zoomlänk kommer att mailas ut kvällen innan till de som anmält ett digitalt deltagande.

Eventet är kostnadsfritt för medlemmar i MiM, gäster betalar 250 kr inkl. moms via. Swish på plats eller faktureras i efterhand. Sista datum att anmäla sig är den 30 mars kl.12.00. Vi tillämpar en no show-avgift på 250 kr om du anmäler dig och inte avanmäler dig 48 h innan eventet.

Är du gäst till en medlem? Alla behöver anmäla sig via formuläret. Skriv namnet på medlemmen du är gäst till under “Övrig information”.

Frågor? Du kan alltid mejla info(at)mim.m.se om du undrar något!

Vill du läsa mer om våra medlemskap? Klicka här!