fbpx
Följ oss på Instagram Följ oss på Mynewsdesk Följ oss på LinkedIn Följ oss på Facebook
MiM

21Aug

Graffman_Östberg

Frukostklubben: På spaning efter den tid som kommer

Talare: Katarina Graffman, doktor i kulturantropologi & Jacob Östberg, professor i reklam & pr

  • Var: Uppdateras
  • När: kl 07:00 - 08:30, 21 augusti

All form av framtidsspaning måste börja här och nu, men många av de antaganden som görs om samtiden är tvivelaktiga. Om man misstolkar samtiden hur kan man då säga något om framtiden?

I den här föreläsningen beskriver Katarina Graffman och Jacob Östberg ett antal fenomen som är betydelsefulla i samtidskulturen – konsumtion, mainstream, hållbarhet, bubblor och äkthet. Utifrån denna djupare förståelse av tidsandan och hur vi människor verkligen är, kan vi se mönster och skönja det som komma skall.

Katarina Graffman är doktor i kulturantropologi, forskare, föreläsare och författare. Under två decennier har Katarina hjälpt företag att förstå konsumtionskulturen och människors beteenden.

Jacob Östberg är professor i reklam & pr vid Stockholms universitet där han forskar om konsumtionskultur med fokus på hur mening skapas i gränslandet mellan företagens aktiviteter, populärkultur och media, samt människors dagliga liv.

Katarina och Jacob är aktuella med boken ”På spaning efter den tid som kommer. Bubblor, skam och andra fenomen”. Författarna utkom 2018 med boken ”Vi är vad vi köper. Konsumtionskulturen är här för att stanna”.

Praktiskt om eventet

Frukosten är kostnadsfri för medlemmar i MiM, gäster betalar 250 kr inkl. moms via. Swish eller kort på plats. Sista datum att anmäla sig är den 17 augusti kl 23.30.

Är du gäst till en medlem? Alla behöver anmäla sig via formuläret. Skriv namnet på medlemmen du är gäst till under “Övrig information”.

Vi planerar att hålla detta event som en fysisk träff, men har också beredskap för webinar. Vi kommer att följa utvecklingen och hör av oss i god tid innan eventet vid eventuella förändringar.

Som ideell förening strävar vi ständigt efter att vara en kostnadseffektiv organisation. Vid avbokning mindre än 48 timmar innan eventet eller vid no show debiterar vi 250 kr inkl. moms.

Frågor? Du kan alltid mejla info(at)mim.m.se om du undrar något!

Vill du läsa mer om våra medlemskap? Klicka här!

Anmäl dig