Följ oss på Instagram Följ oss på Mynewsdesk Följ oss på LinkedIn Följ oss på Facebook
MiM

25 september: Film making 101 med Chimney

Under den här förmiddagen får du lära dig om både tekniska och praktiska aspekter i grundläggande filmproduktion. Du kommer även få en genomgång i hur du bäst distribuerar film i sociala medier och hur och när du ska använda dig av rörlig bild. Utbildningen ger dig en bättre teoretisk förståelse för rörlig bild som medium, oavsett om du tar fram egna filmer eller beställer från externa parter.

Innehåll

  • Hur och när du ska välja rörlig bild
  • Utformning av storyn och använda sig av en storyboard
  • Bild och kamera – komposition, bildstorlekar, inställningar
  • Ljus – färgtemperatur, placering av ljuskällor
  • Ljud – miljöns påverkan, mickplacering, redigering av ljud
  • Redigering och grafiska tillägg
  • Sociala medier – format, längd och innehåll för de olika kanalerna
  • Distribution – att exportera filer i lämpliga format

Kursledare

Christian Berg, filmfotograf och regissör, Chimney

Christian har mer än 20 års erfarenhet av filmproduktion med störst fokus på filmfoto, regi, manus och efterbearbetning. Han har skapat reklam och företagskommunikation för företag som SF Bio/Filmstaden, Sveriges Riksdag, Svenska Spel, TV4 och många andra. Som aktiv filmskapare har han koll på modern filmproduktion på både professionell nivå men också för enklare filmskapande med mobil.

Han har hållit filmutbildning för bland annat Ernst and Young och Kungliga Tekniska högskolan och har en stor passion för att få andra att förstå filmberättandet och möjligheterna med det rörliga mediet.

Chimney är en global kommunikationspartner med kontor i 10 länder och över 500 anställda. I över 20 år har Chimney skapat prisbelönta filmer och kampanjer för världens mest erkända varumärken inom flera olika branscher som exempelvis Netflix, Volvo och Madonna och fått erkännande från Academy (Oscars), BAFTA, Cannes Lion, Palme d’Or, Sundance, Berlinale, PromaxBDA.

Detta känns helrätt! Jag vill till anmälningsformuläret!

Praktiska detaljer

Tid: 25 september kl 9-12. Lättare frukost från 8.30, förmiddagsfika serveras under pausen.
Plats: Folk Mat & Möten, Olof Palmes Plats 1, 214 44 Malmö

MiM Academy pågår under en halvdag (ca 3 timmar). Du får ett intyg efter din medverkan.

Pris: 695:- inkl. moms för medlemmar med personligt medlemskap (värde 2495:-). För företagsmedlemmar och partners ingår 1 plats per tillfälle och organisation kostnadsfritt i medlemskapet (platser utöver detta kostar 695:-).