Följ oss på Instagram Följ oss på Mynewsdesk Följ oss på LinkedIn Följ oss på Facebook
MiM

11Sep

Henrik-Szentes

Frukostklubben: Proaktivt ledarskap – nyfikenhet, paus och prestigelös kommunikation

Talare: Henrik Szentes

  • Var: IHM Business School, Norra Vallgatan 102, Malmö
  • När: kl 07:00 - 08:30, 11 september

Förmågan att reflektera är viktigare än någonsin, när komplexiteten i samhälle och verksamheter ökar. Genom att ta sig tid att dra lärdomar, begrunda det aktuella läget samt diskutera olika vägar att gå – kan organisationen frodas över tid.

Proaktivt ledarskap handlar om att tänka efter före istället för att reagera på det som redan har hänt. Reaktiva insatser blir ofta ogenomtänkta och ineffektiva, verksamheten blir ryckig och ostrukturerad – och faktiskt inte hållbar i längden. För att undvika att verksamheten blir händelsestyd behövs tid för reflektion – så att ledning och personal hinner dra lärdomar, hantera motstridiga förväntningar och jämföra olika alternativ med vision och mål.

Alltför ofta väljer man den första lösningen istället för den bästa, vilket innebär en missad möjlighet och inte sällan nya plötsliga problem längre fram.

Verksamheter slits ofta mellan krav på att leverera effektivt idag och förväntningar på att kreativt utveckla arbetssätt och metoder för att möta framtidens krav och behov. Ett proaktivt ledarskap möjliggör parallellt arbete med dessa så kritiska frågor – både/och istället för antingen/eller.

Proaktivt ledarskap bygger på en nyfikenhet på andras perspektiv och infallsvinklar, ett prestigelöst samtal kring både gammalt och nytt – och att såväl chefer som personal får tid att reflektera!

Henrik Szentes är både företagare och forskare, och ser som en viktig uppgift att vara en brygga mellan näringsliv och akademi. Efter civilingenjörsexamen 1993 har Henrik arbetat i olika ledarbefattningar i både samhällsbyggnadssektorn och inom IT/Telecom, till exempel inom NCC, Ericsson och Orange, och han har omfattande erfarenhet av arbete i internationella miljöer och organisationer.

Henrik driver eget konsultföretag sedan 2010, och då påbörjades också doktorandstudier på halvtid. Hösten 2016 försvarade han sin doktorsavhandling, inriktad mot organisering, ledning och styrning av stora komplexa projekt. Idag arbetar Henrik deltid på Lunds Universitet, och hans andra bok Utan tvivel är chefen inte riktigt klok släpptes hösten 2019.

Praktiskt om eventet

Frukosten är kostnadsfri för medlemmar i MiM, gäster betalar 250 kr inkl. moms via. Swish eller faktura. Sista datum att anmäla sig är den 7 september kl 23.30.

Är du gäst till en medlem? Alla behöver anmäla sig via formuläret. Skriv namnet på medlemmen under “övrig information”.

Vi planerar att hålla detta event som en fysisk träff, men har också beredskap för webinar. Vi kommer att följa utvecklingen och hör av oss i god tid innan eventet vid eventuella förändringar.

Som ideell förening strävar vi ständigt efter att vara en kostnadseffektiv organisation. Vid avbokning mindre än 48 timmar innan eventet eller vid no show debiterar vi 250 kr inkl. moms.

Frågor? Du kan alltid mejla info(at)mim.m.se om du undrar något!

Vill du läsa mer om våra medlemskap? Klicka här!

Anmäl dig